Translate

11 Haziran 2016 Cumartesi

CANTIK

yöresel kolay videolu hamurişleri yemek tarifleri kıymalı börek pastane
CANTIK TARİFİ

 Merhaba 

"CANTIK" hangi yörede yapılır?
 Sorusuna instagramda
çoğu insan  Bursa yanıtı verdi.
Ama bir çok yemek çeşidi gibi bu da 
bir kaç farklı yörede farklı şekilde
 uygulanan bir hamur işi, 
Bursa daki biraz daha pide yada güveç tarzı gibi,
 benim yaptığım Kırklareli Babaeskiye ait bir tarif, 
mayalı ekmek hamurunun içine kıyma ve soğan kavrulup, 
karabiber tuz ve kırmızı toz biber eklenerek hazırlanan harç koyulup poğaça gibi kapatılıyor
,siz küçük küçük yapın
 çünkü o pişerken iki katı yükseliyor, 
yöresel kolay videolu hamurişleri yemek tarifleri kıymalı börek pastane
cantık
dizilecek derin bir tepsiye (fırın tepsisi olmaz) 1 parmak kalınlığında yağ dökülüyor, 
hamur tek tek o yağa batırılıp dip dibe dik bir şekilde diziliyor,
 üzerine tepside kalan fazla yağdan alınıp, 
yumurta ve yoğurt ilave ediliyor ve çırplıp sürülüyor,
180 derecede kızarana kadar pişiriliyor, 
peynirli ve patateslisi de yapılıyor ama bence en güzeli kıymalı olanı, sıcakken servis ediliyor
 ve çok çok lezzetli oluyor, sadece biraz yağlı evet ama başka türlüsü de çok kuru ve lezzetsiz olur, 
hamur mayalamaya vaktiniz yoksa fırından hemen bir ekmek hamuru alıp yapabilirsiniz, 
yöresel kolay videolu hamurişleri yemek tarifleri kıymalı börek pastane

memet özer cantık yöresel kolay videolu hamurişleri yemek tarifleri kıymalı börek pastane
Cantık yapımı

yöresel kolay videolu hamurişleri yemek tarifleri kıymalı börek pastane
cantık nasıl yapılır

16 yorum:

  1. Merhaba...ellerinize sağlık... benim annem tatar ... biz de Cantık çok yaparız... tatarların da meşhur hamurişidir... sevgiler (Selma'nın Orhanik Mutfağı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de merhaba gelen cevaplar arasında tatarda çok vardı eğer tarif aynıysa Tatarlar tarafından yurdumuza gelmiş olabilir.Ben tarifi Babaeskiden bir yakınımdan aldım.yıllardır uyguladığım sevdiğim bir tarif.

      Sil
  2. merhaba blogunuzu takipteyim bende beklerim
    http://kelebektavsiye.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Bana cantık hangi yörede yapılır deselerdi bilemezdim :)) öğrenmiş oldum ilk kez gördüm, sunum her zaman ki gibi şahane ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok bilinen bir tarif değil ama lezzeti harika Çok çok teşekkürler

      Sil
  4. ellerine sağlık canım bende Bursa diye biliyordum ,bizim Trakya da da yapılıyormuş öğrenmiş oldum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa'daki biraz daha farklı orada da denedim.bundan farklı Çok çok teşekkürler

      Sil
  5. Cantık daha önce hiç duymadım. Ama nefiss görünüyor. Sunum için söyleyecek sözüm yok muhteşem görünüyor ellerinize sağlık :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkürler arada bir geneleneksel tatlar yapacağım.

      Sil
  6. ilk defa duydum bunu eline sağlık :-))

    YanıtlaSil
  7. Bu da nefis yapacaklarım listesinde,Yapıyor yiyor yorum yazmayı unutuyorum.Hakkını helal et.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estağfurullah yeter ki beğenip yiyin.çok çok teşekkürler

      Sil
  8. Merhabaa, blogunuzu yeni keşfettim takibe aldım hemen. Bende kendi bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly

Analiz