Translate

18.12.2016

MİAMENSA


Geçtiğimiz günlerde @konusankalemm Serkan Karagöz organizasyonuyla boğazda denize sıfır bir mekan olan @miamensa da bruncha davetliydim. Mia Mensa Restoran harika boğaz manzarası, rengarenk bahçe dizaynı ve lezzetli kahvaltısıyla haftasonları ailece yada arkadaşlarınızla gidebileceğiniz çok şık bir mekan. Bahçe dizaynında kullanılan iç açıcı renkler insanı daha mekana girerken mutlu ediyor. Sonrasında zaten boğaz manzarası, oturduğunuz masanın adeta yanına çarpan dalga sesleri ve Mia Mensanın leziz kahvaltısı keyif dolu bir gün geçirmenize yetiyor. Kabaklı börek ve menemeni mutlaka denemenizi tavsiye ederim, her yerde menemen yiyemeyen ben, şimdiye kadar yediğim en iyi menemen diyebilirim.


Mia Mensa 1994’ten bu yana klasikleşmiş a’la carte italyan menüsü yanı sıra her ay değişen spesiyal menüsü ile de Akdeniz ve Dünya mutfaklarından lezzetli tatlar sunmaktadır. Deniz kenarında Boğazın en güzel noktalarından biri. 
Yazın 250 kişiye, kışlık bölümünde ise 150 kişiye hizmet vermektedir.



Hafta içi öğle yemeklerinde çoğunlukla bayanların buluşma noktası olan Mia Mensa aynı zamanda iş yemekleri için de tercih edilen bir yereil işletmedir. Hafta sonları ise akşam yemekleri öncesi saat 17.00’de başlayan happy hour’ları ile genç müşterilerinin vazgeçilmez tercihidir.



Karışık peynir tabağı

Mia Mensa'nın deyişmez mutfak ekibi, kurucusu ve sahibi Tufan GÖRGÜN ün katkılarıyla sihirli dokunuşlarla hazırlanan ve her damak zevkine hitap eden menüde, salatalardan atıştırmalıklara,ana yemeklerden muhteşem kokteyllere kadar deyişik lezetler bulunuyor. Başlangıçta, ahtapot carpaccio, melanzane ve balık çorba değerli müşterilerimiz tarafından en çok tercih edilenlerdendir. Ana yemeklerde ise Ossobuco alla Milanese (dana incik), limon soslu dil balığı, safran soslu ve deniz mahsullü levrek, Pizza vitello, istakozlu makarna ve kaz çiğerli dana bonfile, favorilerden sadece bir kaçı. Tatlılardan ise özellikle volcano ve tiramisu’yu yemeden gitmemenizi tavsiye ediyoruz. 


K A H V A L T I
Domates – Salatalık – Yeşil biber – Ayvalık zeytin – Ev salçası Bal & Kaymak Ev yapıma reçeller, Haşlanmış yumurta

Her gün saat 11.00 - 14.00 arası
Karışık ekmek sepeti & simit

Y U M U R T A L A R, TOST & BÖREKLER

Menemen Omlet Sade / Kaşarlı / Mantarlı / Ispanaklı Sahanda Yumurta / Sucuklu / Beyaz Peynirli Tost peynirli & domatesli / Peynirli & sucuklu Kruvasan peynirli Ev yapımı kıymalı börek Ev yapımı kabaklı, lor peynirli ve otlu börek Pancake, çilekli, muzlu ve Nutellalı

IÇECEKLER

Demleme çay
Espresso / Nescafe / Filtre Kahve /Capucino / Latte
Yaseminli yeşil çay / nar / / zencefil & nane / rezene
Portakal suyu Ev yapımı limonata
Milk shake çilek / çikolata Buzlu kahve / Frappaccino


Bu keyifli gün için Konuşankalem serkan karagöz'e çok teşekkür ederim

1 yorum:

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest