Çilekli Alman Pastası |
enfes oldu
Alman pastası,
1su bardağı süt,
1çay bardağı su,
2 yumurta,
1 paket toz maya,
6 yemek kaşığı tozşeker,
2 tatlı kaşığı mahlep,
150 gr margarin (eritilecek)
Kreması için :
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı un,
2 yumurta sarısı,
1 su bardağı tozşeker,
3 su bardağı süt,
1paket vanilya,
Margarin hariç tüm malzemeyi yoğurun mayalandırın, mayalanan hamura erimiş margarin ilave edip 10 dakika yoğurun iyice yağı emmesi lazım, şekil verip tepsiye dizin ılık fırında üç misli kabarıncaya kadar mayalandırın, 130 derecede pişirin yüksek ayarda pişirirseniz kurur, ortadan ikiye kesip pişirdiğiniz kremayı ikişer kaşık ilave edin, çilekleri dörde bölün, kremanın üzerine yerleştirin, üzerine pudra şekeri serpin, üzerlerine tart jölesine batırılmış birer çilek yerleştirin
Merhabalar,
YanıtlaSilSevgili Belgin Hanım ,
Nefis görünüyor ellerinize sağlık.
İzninizle bir tanesini aldım ve yerine
Sevgilerimi bıraktım.
Size de merhaba
SilÇok çok teşekkürler.
Buyurun hepsi sizin olsun.
Merhaba,
YanıtlaSilElinize sağlık nefis görünüyor.
Size de merhaba
SilÇok çok teşekkürler.
Süper süper süper :) Eline sağlık
YanıtlaSilçok teşekkürler
YanıtlaSil