SULTAN BÖREĞİ |
SULTAN BÖREĞİ TARİFİ nasıl yapılır kolay nefis videolu börek hamurişi yemek tarifleri
Size nefis bir tarifim var, Sultanlara prenslere layık.Hem pratik hemde öyle lezzetli ki parmaklarınızı yiyeceksiniz !
Malzemeler :
Size nefis bir tarifim var, Sultanlara prenslere layık.Hem pratik hemde öyle lezzetli ki parmaklarınızı yiyeceksiniz !
Malzemeler :
- 6 adet yufka ,
- Peynir
- 4-5 adet büyük boy patates
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım paket eritilmiş margarin
Yapılışı:
- Önce iç hazırlanır, patatesler haşlanıp ezilir, peynirler rendelenerekilave edilir, bir kasede yumurta, süt, su ve margarin karıştırılarak mikserle çırpılır, tezgaha yufkanın birisi yayılır,
- üzerine hazırlanan harç sürülür, ikinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlem uygulanır, üçüncü yufkanın üzerine
- iç harcın yarısı yayılır, rulo şeklinde sarılır, diğer üç yufkaya da aynı işlem uygulanır, buzdolabında 4-5 saat bekletilir, bir gece önceden de hazırlanabilir,
- çıkardıktan sonra ekmek gibi dilimlenerek tepsiye
- dizilir, ısıtılmış fırına konur kızarana kadar pişirilir,
- düzgün rulo olması için ben yufkaları kare hale getirip kullanıyorum, kenarlarını hafif içeriye doğru katlayarak yapabilirsiniz, ben bu kez karşılıklı rulo yaptım, buzdolabı poşetlerine uygun uzunlukta kesip buzlukta 2 ay saklayabiliyorum, gerektiğinde yarım saat önce çıkarıp dilimleyip sıcak fırına atıyorum, nefis bir lezzet mutlaka denemelisiniz 😋??
👍
5 stars -
based on 3156 reviews
SULTAN BÖREĞi TARiFi
SULTAN BÖREĞi TARiFi |
SULTAN BÖREĞi TARiFi nasıl yapılır kolay nefis videolu börek hamurişi yemek tarifleri TURKiSH SULTANS PASTRY RECiPE
Ingredients
- 6 adet yufka ,
- Peynir
- 4-5 adet büyük boy patates
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım paket eritilmiş margarin
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield:
Calories: 260
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder