ZEYTİNLİ ÇiÇEK AÇMA |
yapım aşamaları ve tarifi buyrun
1 yaş maya, 1 su b. sıvı yağ
1 yaş maya, 1 su b. sıvı yağ
1 su b. süt, 1 tatlı k. şeker
1 yumurta, 1 yemek k. tuz
Aldığı kadar un Maya bir miktar ılık su ile eritilir, yumurta sarısı
hariç bütün malzemeler karıştırılıp yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir, üzeri hava almayacak şekilde örtülerek ılık ortamda bir saat kadar dinlendirilir, fotoğrafta görüldüğü gibi şekil verilir, içine zeytin yada Kakaolu Fındık kreması sürülür, düzgün bir şekilde yuvarlanıp resimde görüldüğü gibi bir tepsinin içine yerleştirilir üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede
altları kızarana kadar pişirilir, fırından çıkarınca
hariç bütün malzemeler karıştırılıp yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir, üzeri hava almayacak şekilde örtülerek ılık ortamda bir saat kadar dinlendirilir, fotoğrafta görüldüğü gibi şekil verilir, içine zeytin yada Kakaolu Fındık kreması sürülür, düzgün bir şekilde yuvarlanıp resimde görüldüğü gibi bir tepsinin içine yerleştirilir üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede
altları kızarana kadar pişirilir, fırından çıkarınca
üzerine bez örtülerek 5 -10 dakika kadar dinlendirilir.
Zeytinli çiçek açma |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder