Ceviz soslu papardelle |
Ceviz soslu papardelle
👉
Makarna hamuru
1 yumurta
70 gram (bir su bardağına yakın) beyaz un
30 gram semolina unu (migroslarda var)
3 gram tuz
3 gram tuz
Unlar ve tuz karıştırılır, bu karışımdan bir havuz yapılır,
içine yumurta kırılır ve 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir,
yoğurulur, yumuşaksa un ilave edilir,
sert bir hamur olmalı hamuru yoğurup ortadan kestiğinizde hamurda çatlaklar görülüyorsa yoğurmaya devam edilir
ve yarım saat dinlenmeye bırakılır,
dinlenen hamur unlu zeminde merdaneyle incecik açılır (makarna kesme makinesi olanlar onunla açabilir)
tırtıklı kesme aparatıyla bir cm genişliğinde çubuklar kesilir,
10 dk boyunca kaynayan tuzlu suya atılır, 30 saniye kadar haşlanır (makarnamız taze olduğundan çabuk pişecektir)
içine yumurta kırılır ve 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir,
yoğurulur, yumuşaksa un ilave edilir,
sert bir hamur olmalı hamuru yoğurup ortadan kestiğinizde hamurda çatlaklar görülüyorsa yoğurmaya devam edilir
ve yarım saat dinlenmeye bırakılır,
dinlenen hamur unlu zeminde merdaneyle incecik açılır (makarna kesme makinesi olanlar onunla açabilir)
tırtıklı kesme aparatıyla bir cm genişliğinde çubuklar kesilir,
10 dk boyunca kaynayan tuzlu suya atılır, 30 saniye kadar haşlanır (makarnamız taze olduğundan çabuk pişecektir)
NOT :hazır makarna kullanabilirsiniz,elde yapma kadar olmasa da lezzetli olacaktır.
Sosu için
80 gr krema (bir kutunun yarısından daha az)
30 gr ceviz içi ( yarım su bardağı)
20 gr tereyağı (bir yemek kaşığı)
Karabiber, tuz
Tereyağı bir tavada eritilip iri parçalanmış cevizler rengi hafif değişene kadar kavurulur,
krema ve baharatlar eklenir kaynamaya başlayınca ocaktan alınır,
makarnayla harmanlanır servis edilir.
👌krema ve baharatlar eklenir kaynamaya başlayınca ocaktan alınır,
makarnayla harmanlanır servis edilir.
Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilçok teşekkürler canım
SilHmmm gayet iyi görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSoslu ve ceviz de var tamamdır:))))
fulyapimlezzetler.blogspot.com
benimde çok sevdiğim bir makarna çok teşekkürler
Silooohh mis :)) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkürler
SilSüpersin. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkürler
SilElinize sağlık, taze makarnayı severim. Güzel görünüyor.
YanıtlaSilSemolina unu nedir acaba? Katma amacımız nedir merak ettim.
Takibe aldım blogunuzu.
Çok çok teşekkürler.aslında İtalya da 100 de 100 konuluyor koymassanız Makarna diye satamıyorsunuz yasak.Bu un makarnanın kolay açılmasını sağlıyor tabii lezzeti ona göre daha güzel oluyor.
Silbende sizi zevkle takip ediyorum.
İlk defa duydum gerçekten, çok teşekkürler :) İtalya'da bir tek bu makarnayı sevmiştim :) Genelde çok sert makarnaları.. Yasakmış ha? Merak ettim şimdi :)
SilDenersem yazarım mutlaka!
Harika görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler
Sil