Translate

7.11.2016

RENGARENK PASTA

RENGARENK PASTA
Pastanın içi rengarenk olsunmuş,

dışıda düzgün değil salaş bişey olsunmuş, 
şimdi ergen modası böyleymiş 
canımm kızım sana herşeyim feda olsun 

ilk gözağrım, gözümün nuru 12. Yaşın kutlu olsun


Pastamızın içini bende çok merak ediyordum ama tam istediğimiz gibi oldu 😃 tadı da çok beğenildi
merak edenler için tarifi yazıyorum


2 adet 18 cm lik kelepçeli kalıp kullandım, siz iki seferde pişirebilirsiniz. 3 kalın kek katı için 1,5 ölçü kek pişirdim. İnce katta bu görüntü elde edilemez. Ben kızım istediği için sade yaptım. Evde nane aroması vardı kremaya birkaç damla kattım. İstenirse katlar arasına meyve ve çikolata parçaları konabilir. Krema için tereyağı oda ısısında en az 3 saat yumuşatılmış olmalı.



Malzemeler 
5 yumurta
3 su bardağı toz şeker 
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
4 su bardağı un
Pembe, mavi, yeşil ve sarı gıda boyası

Kreması için;
1,5 su bardağı tereyağı ( oda ısısında yumuşamış olmalı)
5 su bardağı pudra şekeri 
6 yemek kaşığı krema

Yapılışı
Kek için yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Gıda boyaları hariç tüm kek malzemelerini ekleyip iyice çırpın. Keki 4 farklı kaseye pay edin. Hepsine bir renk gıda boyası katıp karıştırın. Kek kalıplarının tabanına pişirme kağıdı serip kalıbı öyle kilitleyin. Mavi rengi kek kalıplarının tabanına paylaştırın. Üzerine diğer renkleri parçalar halinde düzensizce dökün. Bir kek kalıbına üçte ikisini diğerine üçte biri kadarını yani harçların daha azını kullanın. Bir kalıptan 2 kat diğerinden 1 kat kek elde edeceksiniz. Ona göre miktarı ayarlayın. 180 derecede pişirin.

Krema için, 6 kaşık kremayı 1 dakika çırpın. Tereyağı ve pudra şekerini ekleyin. Krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edin. Önce topak olacak çırptıkça krema kıvamı alacaktır. Pembe gıda boyasını çok az dökün. İstediğiniz herhangi bir aromayı şuan da katabilirsiniz. Ben birkaç damla nane aroması kullandım. İyice çırpın. 
Pişen kekten düzgün 3 kalın kat kesin 3 cm falan olmalı. Kekleri sütle ıslatıp krema sürün. Düzgünce üstüste yerleştirin. Etrafını da krema ile kaplayın. Şekerlemelerle süsleyin.

3 yorum:

  1. Vay çok iyi çok da emek harcamissiniz belli ellerinizle sağlık kizinizinda doğum günü kutlu olsun sevgiler 😊

    YanıtlaSil
  2. Renkleeeeeer harika, cok begendim ellerinize saglik pasta super gorunuyor :) Kizinizin dogum gununu kutlarim, nice guzel mutlu yaslari olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Ama bu pasta dekor diye kullanilir yemege kiyamam ben.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest