ELMALI GÜLLAÇ |
Elmalı Güllaç Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis videolu Ramazan tatlısı ve yemek tarifleri
Güllacı sevenler buna bayılacak.İçine süprizler saklayacağız ve misafirlerinizi şaşırtacaksınız. İşte Ramazanın vazgeçilmezlerinden Güllaç
6 kişilik için
4,5 adet güllaç yaprağı,
3 rendelenmiş elmayı 3 kaşık şekerle pişiriyoruz,
tarçın ve ceviz ekleyip karıştırıyoruz,
güllaçları dört üçgene bölüyoruz,
1 lt kadar süte 1-1,5 arzuya göre su bardağı şeker ekleyip kaynatıyoruz,
kaynamaya başlayınca ocaktan alıp yaprakları tek tek süte batırıyoruz,
iyice yumuşayana kadar bekletiyoruz,
küçük bir kasenin içine 3 yaprak yerleştiriyoruz,
uçları kenarlarından biraz sarkacak, üzerine bir iki kaşık sütten döküyoruz, elma koyup kapatıp üzerine 2-3 kaşık süt gezdiriyoruz, tabağa ters çevirip üzerini süslüyoruz, elma güllaca çok yakıştı, biz çok beğendik, sütün şekerini isteğinize göre ayarlayın ama elmanında şekerli olduğunu unutmayın
ELMALI GÜLLAÇ |
5 stars -
based on 4685 reviews
Elmalı Güllaç
Elmalı Güllaç |
Elmalı Güllaç Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis videolu Ramazan tatlısı ve yemek tarifleri Güllacı sevenler buna bayılacak.İçine süprizler saklayacağız ve misafirlerinizi şaşırtacaksınız. İşte Ramazanın vazgeçilmezlerinden Güllaç
Ingredients
- 4,5 adet güllaç yaprağı,
- 3 rendelenmiş elmayı
- 3 kaşık şeker
- tarçın
- ceviz
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6
Calories: 234
Harika gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok çok teşekkürler
SilŞekli harika olmuş.
YanıtlaSilgeleneksel lezzetlere farklı sunumlar çok teşekkürler
SilElinize sağlık hem elmalı olması hem de porsiyonluk olması harika sevgiler hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler özellikle ramazanda fazlası ağır geliyor.
Silgüllaç tam ramazan tatlısı ama ben hiç sevemedim maalesef :-((
YanıtlaSilçok teşekkürler tatlıyla pek aranız yok biliyorum bende tam tersi :))
Sil