TARHANALI ÇITIRLAR |
Yine çok farklı bir sunum ve damak tadınıza hitap edecek bir lezzet
( 3-4 kişilik )
( 3-4 kişilik )
2 tavuk göğsü
1 soğan
1 şişe maden suyu
1 adet yumurta
4,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 yemek kaşığı tarhana
Ayrıca 1 yemek tabağı tarhana
Yumurta , un, nişasta, tuz ve maden suyunu bir kapta karıştırın, 1,5 yemek kaşığı tarhanayı bu karışıma ekleyin eriyene kadar iyice karıştırın,
jülyen şeklinde doğradığınız tavukları ( parmaklarınızdan çok daha ince olmalı) ve halkalara ayırdığınız soğanları yaptığımız karışıma bulayın ardından 1 yemek tabağına döktüğünüz tarhananın içine atıp her yerini tarhanaya bulayıp kızgın bol yağın içine atın orta ateşte kızarana kadar pişirin soğanlar çabuk yanacağı için onları en son kızartın, tavukların tarhanayla birleşince ki hali , soğanın tatlı kokusu başınızı döndürecek .Ayrıca biberiye , patlıcan (julyen usulü) gibi birçok farklı malzemeye uygulayabilirsiniz bu karışımı.ama biberin yüzü kaygan olduğu için karışımı ve tarhanayı az tutuyor.
jülyen şeklinde doğradığınız tavukları ( parmaklarınızdan çok daha ince olmalı) ve halkalara ayırdığınız soğanları yaptığımız karışıma bulayın ardından 1 yemek tabağına döktüğünüz tarhananın içine atıp her yerini tarhanaya bulayıp kızgın bol yağın içine atın orta ateşte kızarana kadar pişirin soğanlar çabuk yanacağı için onları en son kızartın, tavukların tarhanayla birleşince ki hali , soğanın tatlı kokusu başınızı döndürecek .Ayrıca biberiye , patlıcan (julyen usulü) gibi birçok farklı malzemeye uygulayabilirsiniz bu karışımı.ama biberin yüzü kaygan olduğu için karışımı ve tarhanayı az tutuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder