Translate

28.01.2016

KAPALI HAMBURGER


Kapalı Hamburger


Nurselinmutfağı programda yaptığım kapalı hamburger
MALZEMELER:
300 gram istiridye mantar,1 adet kırmızı soğan

12 yaprak bebek ıspanak, 24 dilim cheedar peyniri, 3 yemek kaşığı sıvı yağ

HAMURU İÇİN:

1 kilo un,1 paket kuru maya

1 çay kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı su

KÖFTESİ İÇİN:

600 gram dana kıyma,1 adet kuru soğan,3 adet kırmızı biber

ÜZERİ İÇİN:


1 çay kaşığı tuz,1 tutam karabiber
,3 yemek kaşığı sıvı yağ,1 yemek kaşığı ketçap

2 adet yumurta,Susam

Hamuru için un, kuru maya, toz şeker, tuz, sıvı yağ ve ılık su bir araya getirilerek hamur yoğurulur. Hamur mayalanması için üzeri kapatılarak 20 dakika bekletilir.
Köftesi için; kıyma, rendelenmiş soğan, közlenip küçük doğranmış kırmızı biberler, tuz, karabiber , ketçap bir silme yemek kaşığı (nursel koydurmadı ama çok güzel oluyor ve sıvı yağ yoğurulur. Karışımdan küçük parçalar koparılarak klasik köfte şekli verilir. Köfteler sıvı yağda hafif kızartılır. İstiridye mantarlar da sıvı yağda önlü arkalı hafif kızartılır. Kırmızı soğanlar halka halka doğranır.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlanır. Hafifçe açıldıktan sonra ortasında sırasıyla cheedar peynir, mantar, köfte, soğan, ıspanak yaprağı ve en son tekrar
peynir koyulur. Hamur kenarlarından çekilerek üst üste kapanır. Kapalı hamburgerler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpildikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest